Compost!

Beter voor het milieu én de portemonnee

Op zaterdag 30 maart biedt de gemeente haar inwoners de mogelijkheid om gratis compost te halen. Met deze actie worden de inwoners van de gemeenten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door Attero op de locatie in Wilp vergist en daarna verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT wordt dus teruggegeven in de vorm van compost.

Compost is goed voor de tuin omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Van GFT-afval gemaakte compost biedt op verschillende manieren een reductie in de CO2-uitstoot. Compost is ook een veenvervanger in potgrond: het gebruik van compost voorkomt dat er veengrond moet worden afgegraven.

Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. 

EnergiekRheden

Van gemeente Rheden

Andere media over compost

Ook op DeGroeneHesjes.nl?

Heb jij ook een project over duurzaamheid, klimaat of energie? En wil je dit met anderen delen? Laat het ons dan weten!

De Wethouder!

Aanhangerschaamte?

Nog meer composteren

Mogelijk gemaakt door

Geproduceerd door MVOTV.nl | Contact info@mvotv.nl